Wanneer wij leven, beleven wij alles

In onze huidige wereld hoeven wij geen pijn meer te lijden. Wanneer wij bijvoorbeeld hoofdpijn hebben of last van de maag, dan is er altijd wel een pilletje waardoor het weer beter met ons gaat.

Is dat ook zo met onze innerlijke pijn? Hoe gaan wij om met knagende kwaaltjes in onze gedachten? Je maakt een afspraak bij de dokter, want het voelt niet goed. Je legt de situatie uit en de dokter knikt begrijpend. Hij schrijft een verwijzing, maar je mag natuurlijk ook rustgevende medicatie. Ben jij dan geholpen?

Tegenslagen, verlies, rouw, ziekte dragen wij als pijn. Zou je dat kunnen opheffen door een tabletje? Ik denk het niet. De pijn en de strijd zijn niet op te lossen en kun je niet uit de weg gaan. Je kunt het natuurlijk wel voor je uit schuiven, maar ergens komt het op je bord te liggen en moet je het tot je nemen. Het is echter geen zoete kost, maar bitter en zuur.

Wanneer we alles oplossen met medicatie voel je niets meer. Je blijft in principe bij je lichaam vandaan. Zegt je rug dat het te zwaar belast is, met een verdoving kun je nog weer veel verder gaan. Zegt je lijf dat het rust nodig heeft, met behulp van een slaapmiddel wordt er bijgetankt. Zegt je hart dat het verdriet heeft, met een poedertje word je getroost. Je komt bij jezelf vandaan en raakt jezelf totaal kwijt. Want wat gebeurt er wanneer je die middelen niet meer wilt nemen. Hoe pak je de draad op zonder die toevoegingen die je eigenlijk niet dienen?

Zullen wij eens proberen, ons medicijnkastje leeg te gooien? Zullen wij het aandurven om weer in contact te komen met onszelf en ons lichaam? De bittere smaak zal er meteen zijn. Misschien willen wij eerst wegrennen van de pijn en misschien raken wij de kluts kwijt… is de controle verdwenen. Maar als wij blijven luisteren naar onze eigen stem en onze innerlijke wijsheid, dan worden wij geleid naar een pad dat alleen door onszelf te bewandelen is. De tranen zullen vast en zeker stromen. Slapen zal eerst niet meer simpel zijn. Onze rug en spieren raken vermoedelijk verkrampt van angst. Totdat het moment zich aandient, dat onze weg zichtbaar wordt en dat wij eindelijk weer kunnen voelen.

En met dat opnieuw voelen… kunnen wij ook de vreugde en het geluk weer tot ons nemen.

Wanneer wij ons verdoven… verdoven wij alles…

Wanneer wij leven, beleven wij alles en dat voelt waanzinnig goed!

In licht en liefde,
Elles en Karin

Wanneer wij leven, beleven wij alles
en dat voelt waanzinnig goed!

~ Karin

Kun jij de weg vinden uit de chaos? Of verdwaal je nog regelmatig of af en toe?
Misschien kunnen we samen jouw eigen pad ontdekken.
Ik help je heel graag.

0612667967

info@lichtgidsen.nl

0612667967

Lieve mensen,

Tijdens de Cursus Helende Engelen krijg je niet zomaar lessen, waarin je ontdekt wat deze Engelensymbolen inhouden. Je leert namelijk, terwijl je allerlei vormen aangereikt krijgt, ook wie jij zelf bent. De Engelen laten zich zien, horen en voelen, met de boodschappen die ze jou aandragen. Je leert hoe je de Engelen uit kunt nodigen, hoe jij je eigen stijl ontwikkelt en wat je aangereikt krijgt, ook te interpreteren. Maar in elke les wordt er ook naar jou gekeken en worden ook stukjes van jezelf bloot gelegd. In 10 lessen leer je de Engelensymboolkaarten kennen en ook een heel groot gedeelte van jezelf.

Hierbij ben ik jouw cheerleader.

Kijk hier voor meer informatie.

Wil je je aanmelden of wil je graag meer informatie? WhatsApp dan 06-12667967 (Elles) of stuur een email naar info@lichtgidsen.nl

0612667967

info@lichtgidsen.nl

0612667967

Recensies

Surya

Wat heeft Karin veel voor mij betekend de afgelopen 4 jaar! Dankbaar ben ik voor alles wat ze voor mij heeft mogelijk gemaakt! ~ Lees verder...

Carina

De groei die ik door mocht maken in de afgelopen jaren, heb ik voor een groot deel te danken aan jou. ~ Lees verder...

Rolien

De gesprekken met Karin zijn heel fijn. Karin is een hele, lieve, warme vrouw, waar ik me altijd welkom voel! ~ Lees verder...

We vinden het fijn als je een reactie achterlaat