Inspirerende woorden maart 2020

In licht en liefde groet ik je…

en kijk je dieper in de ogen dan ooit tevoren.
Er is een nieuwe energie op aarde voelbaar.
Op 21 december werd al merkbaar dat we nieuwe krachten zouden mogen aanspreken en alles waar ik als kind van heb gedroomd, kan ik nu daadwerkelijk in gaan zetten.

Het is de liefde en het medeleven, die mij tot mens maken. Waar nog geen jaar geleden, de hooggevoelige mensen als te kwetsbaar werden neergezet, blijken ze nu de bakens te zijn. Hun gevoel leidt de weg naar een veranderde toekomst. Het licht is feller, de kleuren helderder, de liefde bijna tastbaar en de muren vallen om. De lopende band is tot stilstand gekomen en we mogen nu met onze eigen inbreng de wereld gaan verblijden.

Nu is het wel aan jezelf om daar verantwoordelijkheid voor op te eisen, want we zijn jaren gevormd naar die lopende band, waar jij je niet thuis voelde en waar jij je dus zelf telkens door afgekeurd voelde. Deze afkeuring draag je als een overtuiging bij je. Wees je ervan bewust, dat deze nu gaat zorgen voor een reactie. Kijk er met liefde naar. Weet dat het de stempel is, die nog even van zich wil laten horen. Voel je afkeuring, voel je twijfel, voel jij je gestresst of niet bij machte om het licht en de liefde toe te laten? Dan is dat niets meer dan logisch.
De wereld staat op z’n kop en dus is alles wat je ooit voelde en wat afgekeurd werd, nu het allerbelangrijkste wat er is. Jouw waarde van gevoeligheid en licht, kan nu eindelijk ingezet worden. Toch voel je je nu onwennig en onzeker. Logisch… Geef jezelf een schouderklop en weet dat je dit moment altijd hebt geweten en dat je ondanks het moeilijke aanpassen, toch nooit jezelf helemaal bent vergeten.
Denk terug aan de tijd, dat je kind was. Hoe je om je heen keek met verwondering en blijdschap. Hoe je urenlang in het gras kon liggen staren naar de wolken. Hoe je verdrietig werd van een geknakte vleugel van de vlinder die op je hand probeerde te blijven zitten. Hoe je blij werd van de vrolijke lammetjes in de wei en hoe je je terugtrok van drukte en stress om de rust in jezelf terug te ontdekken. Hoe je droomde van geluk en elfjes, van regenbogen en kabouters. Kijk terug naar wie je in wezen bent en probeer eens te zien, welke rode draad er tijdens de latere jaren is ontstaan. Als je dat kunt ontdekken, dan kun je alleen maar zeggen, dat ga ik overwinnen om nu mijn liefde en mijn licht weer tevoorschijn te laten komen. Misschien herken je een rode draad zoals: “Geen zelfwaarde, onzekerheid, afwijzing, wantrouwen, bindingsangst, verlatingsangst, disrespect, jaloezie, schuldgevoel etc. Vul het maar in. Het is nu tijd om deze evolutie van de ziel aan te nemen. Hou deze draad niet langer vast, maar stap in het vertrouwen, dat je nu hier moet zijn op dit moment, met jouw talent om de wereld een nieuwe vorm te geven.

De lente begint bijna, de bolletjes steken hun hoofdjes al boven de grond en de bomen staan op het punt om hun blaadjes weer te tonen. Welke bloei laat jij zien? Besef wat je achter je hebt gelaten en vorm met de kracht van de gedachte jouw vruchten en oogst! Wanneer ieder voor zich, in contact kan komen met het loslaten van pijn en oude patronen, dan ontstaat er onafhankelijkheid en vrijheid.

Welkom op het nieuwe pad van
Moeder Aarde en Vader Zon

~ Karin

Ik heb jaren geleden de naam Lichtgids aangenomen, zonder te weten waarom precies. Nu besef ik het, ik kan je naar het begin van jouw rode draad leiden. De angel, waar de pijn de eerste keer is gevoeld, is dikwijls in de eerste 7 kinderjaren ontstaan en ik krijg beeld hierover om dat aan te mogen wijzen. Na het voelen van de pijn, ontstaat er een systeem, dat een ‘antireactie’ invoert, zodat de pijn niet meer gevoeld hoeft te worden en leef je daarna achter een schild. Dat schild blijft je altijd beschermen, maar naar verloop van tijd houdt dat ook nieuwe ervaringen en ontmoetingen bij je vandaan en ook jouw licht en liefde.

Wil je weten, wat jouw schild precies is en wanneer deze is ontstaan? Laat mij je dan daarnaartoe gidsen, zodat jij jezelf mag gaan helen en jouw licht weer mag laten schijnen.

We vinden het fijn als je een reactie achterlaat