In den beginne was het woord

In den beginne was het woord. Ik heb me vaak afgevraagd, waarom deze zin zo waardig geformuleerd werd. Waarom was het Woord van belang, waarom moest er gesproken worden? Is dat de reden, waarom de mens z’n plek in mocht nemen. Door het benoemen van wat er is, heeft de mens daarom kunnen creëren?
Zijn de woorden die we spreken van essentieel belang. Ik vermoed, dat hier een magische formule aan gelinkt is.
We zijn ons niet meer bewust van de kracht van onze woorden, van onze gedachten, van onze creatieve mogelijkheden. We kunnen met onze woorden nieuwe werelden mogelijk maken. In deze tijd, van grote veranderingen, waar we heel duidelijk steeds meer mee te maken krijgen, kunnen wij nu gaan bepalen hoe we de toekomst voor ons zien. Gebruiken we woorden van vernieling of geven we kracht aan woorden, die vertellen over het opbouwen van iets nieuws. Woorden van liefde, zorg, aandacht zullen een andere toekomst vormen, dan woorden die vanuit dualiteit en strijd zullen worden gesproken.
Ik ben een dromer en altijd al geweest en merk nu, dat deze dromen werkelijkheid kunnen worden. Ik vorm mijn woorden naar een ( nu nog ) soort fantasie. Mijn woorden vormen een wereld, die over samen en in verbinding, met elkaar, de beste versie maakt van onze aarde. Er is respect voor Moeder Aarde, iedere medemens, de dieren en de natuur. Ik verlang naar een tijd, die voor mij rustig en in harmonie zal verlopen. In mijn nieuwe wereld wonen de mensen veilig en hebben hun eigen inbreng vanuit harmonie. De woorden die gebruikt worden, dragen de energie van liefde en vertrouwen.

De woorden bouwen op en iedere mens heeft zijn eigen unieke plek. De natuur krijgt evenveel ruimte als de mens en wanneer we plaats in gaan nemen, doen we dan met respect en zorg. Alles mag er zijn. Stiekem droom ik er ook van, dat het leven dan mag bestaan uit werken, maar ook mag bestaan uit rusten en vertraging. Werken is een onderdeel van de invulling van de tijd en niet een verplichting voor financiële contracten. Vrij zijn is het hoogste goed en samen beleven we een wereld van vrij handelen en in liefde verbindingen leggen.

Ik weet, ik ben een dromer, maar ik ga mijn wereld in woorden neerzetten en hier de kracht van creatie aan toevoegen.

Ik blijf in liefde denken
Ik blijf in liefde staan
Ik blijf in verbinding met de aarde
In vrede verder gaan

Ik blijf de zon begroeten
Ik blijf staren naar de maan
Ik blijf in verbinding met het universum
In harmonie verder gaan

Ik blijf als een kind vol verwondering
Ik blijf als een kind zo blij
Ik omarm mijn nieuwe wereld
Die vol liefde is ontstaan in mij!

Karin

Geef woorden vanuit liefde vrij!

~ Karin

Wil je hulp bij het helder kunnen krijgen van jouw woorden?

Ik help je er graag bij!

Wil je een afspraak maken? Je kunt me bereiken via telefoon, email of WhatsApp.

We vinden het fijn als je een reactie achterlaat