Ik ga zoals ik wil gaan!

Hoe dikwijls komt het voor, dat je de stappen niet maakt, die je zo graag zou willen maken. Hoe komt het dat je niet doet, waar je echt gelukkig van wordt. Waarom blijven we toch het liefst in de comfortzone zitten?

Vanaf de prilste jeugd, worden we klaar gestoomd om als eenheidsworst door het leven te gaan. We moeten allemaal voldoen aan hetzelfde plaatje. Vanuit opvoeding, geloofsovertuiging of schoolsysteem, moeten wij voldoen aan de algemene opvatting, die iemand ooit bedacht heeft. In dit systeem moeten wij dus aan deze maatstaven voldoen en dat wordt langzaam maar zeker onze overtuiging. We houden ons eigenste zelf constant onder deze loep en verliezen onze creativiteit en eigenheid.

Waar begin jij mee vandaag?

Ik heb vanaf vandaag besloten die loep bij grofvuil te zetten en meer naar mezelf te luisteren. Ik wil mijn eigen sprankel weer laten schitteren. Ik word namelijk zo allemachtig moe van het ophouden van een schijnwereld en een masker, die niet bij me passen. Ik ben zo beu van alle spelregels, die horen bij een spel, dat ik niet wil / kan spelen.

Ik wil vrij zijn en die vrijheid ga ik zoeken, misschien zal ik nog meer stappen moeten maken. Misschien moet ik nog meer heilige huisjes omgooien, maar ik blijf niet langer onzeker of twijfelend.

Ik ga zoals ik wil gaan!

We vinden het fijn als je een reactie achterlaat