Controle op mijn pad

Op mijn pad door het leven, moest ik me aanpassen aan een wereld die zich buiten mij bevond.
Als kind ontwikkelde ik mijn antennes en registreerde hoe ik me moest gedragen, wat ik mocht zeggen of doen… en eigenlijk bestond het eruit, wat ik allemaal NIET moest doen.
“Dat doe je niet. Dit zeg je fout. Dit antwoord is onjuist”, zijn uitspraken waar ik op reageerde. Het voelde als een afwijzing en elke afwijzing deed pijn en kwetste mij. Mijn innerlijke kind perfectioneerde de verwachting in de hoop om goedkeuring te ontvangen en ging op weg naar bevestiging. Deze bevestiging kreeg ik wanneer ik braaf mijn best deed en niet buiten de rij danste. Ook al voelde ik me steeds kleiner en saaier worden. Een grijs blokje op de lopende band, die de buitenwereld vertegenwoordigde. Ik dacht dat het leven op deze manier het beste geleefd kon worden. Op de lopende band als grijs blokje kreeg ik de goedkeuring van mij en mijn gedrag en wezen. De pijn verdween als sneeuw voor de zon.

Maar…
Heel soms bekruipt me het gevoel, dat er iets niet klopt. In mijn diepste wezen ontstaat er een verlangen, dat me onrustig maakt, maar ook enorm angstig. De angst om niet meer mee te kunnen of willen. Het is namelijk niet mogelijk om gekleurd door het leven te gaan of als een stuiterbal het licht te verspreiden of van de lopende band te springen. Dan ontstaat er weer de ‘foutmelding’ dan moet er weer iets gerepareerd worden en verwacht ik weer de pijn. Met deze angst loop ik weer verder. Ik voeg nog een stukje extra controle toe en veranker me op de wijze, die verwacht wordt en die overal zichtbaar is en waar een groot deel van de wereldbevolking aan wil voldoen.
De controle… mijn controlemechanisme kent perfectie en houdt me vast in de overtuiging dat ik me door aanpassing van pijn verlos. De angst voor de pijn is echter nog vele malen groter en daardoor controleer ik alles.
Ik controleer mijn banksaldo, uit angst voor armoede. Ik controleer mijn huid, uit angst voor rimpels. Ik controleer mijn salaris, uit angst voor minderwaardigheid. Ik controleer mijn gewicht, uit angst voor commentaar. Ik controleer mijn voeding, uit angst voor ziekte. Ik controleer mijn partner, uit angst voor verlating. Ik controleer mijn afstand, uit angst voor binding….  Enz….

Ik wil echter verder stappen en mijn pad ontdekken. Mijn diepste wezen wil niet meer fluisteren, het begint langzaam maar zeker te jubelen. Het schijnt als een fel licht in mijn duistere controlemechanisme. Het wil niet langer als een grijze muis, maar als een unieke mens het leven beleven. Het wil de vrijheid proeven en de wijsheid gebruiken die ik al vele levens ingezet heb.
Ik ben bang. Ik voel angst. Ik durf het niet, want dat gaat pijn doen en ik wil geen pijn. Pijn moet weggewerkt worden en mijn controle zal zich merkbaar maken. Mijn controle is echter mijn eigen gevangenis geworden. Want zou het echt zo zijn, dat vrijheid en kleur pijn zullen doen? Zal het echt zo zijn, dat je buiten de rij dansend en met een open hart, verwond gaat raken?

Ik voel, dat dit een overtuiging is, die niet meer klopt. Ik gooi mijn armen open en wil het leven ontvangen, zoals het komt. Ik voel, dat er vertrouwen mag zijn. Ik weet, dat ik mezelf kan vertrouwen om de juiste keuzes te maken.
De keuze die voor mij, de beste is. De keuze waarin ik mezelf terugvind, als de beste versie van mezelf.

Ik laat de controle los. Ik hoef niet bang te zijn voor de pijn. Ik ben in vertrouwen op weg en ik geniet ervan!

In licht en liefde, Karin en Elles

Ik laat de controle los. Ik hoef niet bang te zijn voor de pijn. Ik ben in vertrouwen op weg en ik geniet ervan!

~ Karin

Wil jij ook verder stappen en de controle loslaten? Vind je het moeilijk om de vrijheid te vinden en je eigen wijsheid te ontdekken?
Ik help je graag, om weer een stapje verder te kunnen maken.

0612667967

info@lichtgidsen.nl

0612667967

Wanneer wegen samen komen,
kunnen mensen elkaar vanuit het hart ontdekken

Lieve mensen,
We willen jullie graag uitnodigen voor deze fantastische workshop.

* Dinsdag 17 oktober 2023

* Dinsdag 23 april 2024

~ Grote Kerk Emmen

Meer informatie vind je hier

Voel je welkom!
Martine, Joke, Karin en Elles

Wil je je alvast aanmelden om zeker te zijn van een plekje? Of wil je meer informatie?
WhatsApp dan Elles

0612667967

info@lichtgidsen.nl

0612667967

Recensies

Surya

Wat heeft Karin veel voor mij betekend de afgelopen 4 jaar! Dankbaar ben ik voor alles wat ze voor mij heeft mogelijk gemaakt! ~ Lees verder...

Carina

De groei die ik door mocht maken in de afgelopen jaren, heb ik voor een groot deel te danken aan jou. ~ Lees verder...

Rolien

De gesprekken met Karin zijn heel fijn. Karin is een hele, lieve, warme vrouw, waar ik me altijd welkom voel! ~ Lees verder...

We vinden het fijn als je een reactie achterlaat